ilkeler ve yetkiler

İLKELER VE YETKİLER

"DVT Nedir?" bölümünde daha önce belirtildiği gibi, DVT'nin teknolojisine ve taktiklerine yansıyan dört ilke ve dört güç grubu tarafından yönlendiriliyoruz. Arkasında ne olduğunu buradan öğrenebilirsiniz:

Dört güç grubu

1. Kendinizi kendi gücünüzden kurtarın!

2. Kendinizi rakibin gücünden kurtarın!

3. Rakibin gücünü kendine karşı kullan!

4. Rakibin gücüne kendinizinkini ekleyin!


Dört güç grubu - arkalarında ne var:


1. Kendinizi kendi gücünüzden kurtarın!

Hareketlerinizden daha fazla güç ve hız elde etmek için sadece hareket için gerçekten gerekli olan kasları kullanmak önemlidir. Bununla birlikte, bu ilk güç seti aynı zamanda kişinin kendi gücünden zihinsel olarak kurtulması anlamına gelir - yani, doğru zamanda “pes etmek” yerine “kuvvetle mücadele” durumuna girmenin bazen çok zararlı olabileceğini içselleştirmesi anlamına gelir. .

2. Kendinizi rakibin gücünden kurtarın!

Kuvvetin ilk cümlesi ile yakından bağlantılı olarak, ikinci kuvvet cümlesi, karşıt gücün kendi bedeni üzerinde zararlı bir etkiye sahip olmasına izin vermemek, ancak onu doğru zamanda yönlendirmek veya yönlendirmek anlamına gelir.

3. Rakibin gücünü kendine karşı kullan!

İlk iki grup gücü içselleştirdikten sonra, şimdi saldırganın gücünü kendisi için kullanma zamanıdır. Birçok teknik bir yay prensibine dayanmaktadır. Rakibin gücü, belirleyici anda ona karşı serbest bıraktığınız yayınızı uzatır.

4. Rakibin gücüne kendinizinkini ekleyin!

DVT tekniklerinizdeki gücün sırlarından biri, üç ve dört numaralı güç setlerinin doğru karışımında yatmaktadır.


Yavaş gitmekten korkma, sadece durmaktan kork. (Çin atasözü)


Dört "ilke"


1. İlke: Yol açıksa ileri git!

2. İlke: Yol açık değilse ona sadık kalın!

3. İlke: Rakibin gücü daha büyükse, yol verin!

4. İlke: Rakip geri çekilirse, takip edin!


Dört ilke - ayrıntılar:


1. İlke: Yol açıksa ileri git!

Saldırgan yolu açarsa, bu boşluğu kendi saldırınız için kullanmanız ve mümkünse rakibin önüne geçmeniz gerekir. Bu ilke, her şeyden önce, rakiple zaten temas olduğunda ve karşılık gelen dürtüler verildiğinde geçerlidir.

2. İlke: Yol açık değilse ona sadık kalın!

Kendi saldırımız rakibin savunması tarafından engellenirse, buna bağlı kalırız. Rakibin vücuduyla mevcut temas yoluyla, eğitilmiş refleksler, görsel olarak algılananları işleyerek reaksiyonların tetiklenmesinden çok daha hızlı eylemlere yol açabilir.

3. İlke: Rakibin gücü daha büyükse, yol verin!

Rakibin vücudu ile temas varsa, "dokunsal" refleksler (Chi-Sao refleksleri) onun hareketleri ve buna bağlı basınçtaki değişiklikler tarafından tetiklenir . Bu refleksler rakip tarafından belirlendiği için - bilinçli bir çaba göstermeden - aynı zamanda doğrudan rakibin hareketlerine de uyum sağlarlar. Örneğin, saldırı, saldırganın daha büyük gücü herhangi bir hasar veremeyecek şekilde yönlendirilebilir. "DVT yumuşak bir tarzdır" dediğimizde anlam yatıyor. Kuvvete karşı kuvvet hasara yol açabilir!

4. İlke: Rakip geri çekilirse, takip edin!

İlk saldırıya karşı savunma yaparken önemli bir avantajımız var: sürpriz unsuru! Rakip karşı saldırımızdan kurtulduysa, uyarıldı. İkinci saldırıyı taktiksel olarak yeniden yapılandırabilir. Bu nedenle amaç, saldırgana başka bir saldırı için yer veya zaman vermemektir.


Sadece değişmeye istekli olanlar geliştirebilir...

DVT programlarını daha basit ve daha etkili hale getirmek için Dai-Sifu Tassos tarafından sürekli olarak daha da geliştirilir ve optimize edilir.